Прелюдія

Sadness Waltz

Я знала тебе все життя.

Хто ти, Незнайомцю?

Крок.

Різкий вітер. Пахне посіченим гіллям, як волоссям маминим. Осінь.

Ще Крок.

Хтось попереду дістає щиру посмішку з червоної кишені куртки І одягає її на своє бліде обличчя. І те Бліде, аристократичне, фальшиво усміхнене обличчя кидає в мене своїми гордосумними смарагдами. Прямо в ціль. Вони розбиваються об мої замотані шовком очі І осідають блискучим попелом на нервові закінчення.

«Хто ти?»  Намагаюсь не думати надто голосно, щоб не злякати його.. Тебе, гордий Незнайомцю.

Крок.

Відстань між моїми підборами і твоїми кедами з кожним подихом згасає. З кожним твоїм обережним подихом, як ніби ти не хочеш зруйнувати якусь, лише тобі відому гармонію. Які у тебе страхи? Ти боїшся темряви? Ні. Ти цінуєш її, як чистоту. З цією чистотою зблідло твоє обличчя.

Крок.

Твої м»які кістляві руки похитуються, розрізуючи клапті вечору. Рухаються ритмічно, вальсують. Так. Ти любиш танцювати.

В твоїх кулаках зім»яті думки. Ти боїшся їх забути, втратити, як пам»ять, випадково впустити по дорозі , щоб хтось їх знайшов. Ти завжди ходиш з козиря, ідеш ва-банк, говориш геніальні нісенітниці і дивно регочеш сам із себе.

Твоя експресія кипить витонченою іронією із стриманою подачею, а серце в тебе – спокій динаміту.

Ти справжній. Не підробка, не бутафорія, у тебе не вийшов ще термін придатності і ти ще можеш бути щасливим. Ти заслуговуєш бути щасливим, але все ще шукаєш точне визначення цього слова. А тому і плачеш теж по-справжньому, наче сніг на сонці.

За секунду промайнуло перед очима життя. Все схоже на банальний опис моменту смерті… І ось ми зустрілись плечима. Я здогадувалась, що твоя сорочка пахне сандалом і відчаєм, а хаотично розтріпане волосся б»є струмом. У той момент я собі подумала:

«Наші діти були б художниками..» і ти зник десь у тіні будинку, позаду мене.

Так. Я люблю тебе.

Але, хто ж ти, Незнайомцю?…

Оставить комментарий